L’ACCD publica la resolució definitiva de la concessió d’ajuts per a ONGD de Cooperació, Pau i Drets Humans de Lleida

Aquests ajuts formen part del Fons territorial per a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu català

El Fons té una dotació econòmica de 350.000,00€ per a cada demarcació (Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida) que en el cas de Lleida es distribuirà en un total de 16 Entitats de l’àmbit de la cooperació, pau i drets humans.

Les entitats del teixit associatiu de Ponent, per tal de poder optar a aquest finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament han tenir el seu domicili social i fiscal a Lleida i  tenir un compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en favor i defensa dels Drets Humans i la igualtat de gènere, entre d’altres.

Aquest innovador instrument de finançament resulta adequat a la realitat del teixit associatiu de Ponent. Les entitats beneficiàries del Fons poden destinar recursos a l’enfortiment de les capacitats i a despeses estructurals, incloent el personal de les ONGD i la formació tant dels treballadors i treballadores com del voluntariat, i també a iniciatives de difusió i comunicació per al desenvolupament. El Fons, a més a més, permet la subcontractació entre entitats, fet que a més de permetre el treball conjunt, maximitza l’impacte d’algunes accions de sensibilització i conscienciació i reforça el teixit associatiu.

Les entitats gestores del Fons territorial són el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a les demarcacions de Barcelona i Tarragona; la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, per les comarques lleidatanes; i la Coordinadora d’ONG Solidàries per la demarcació de Girona.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, després d’un procés de licitació, ha signat un conveni de col·laboració amb l’ACCD i s’encarrega de les tasques administratives i de fer el seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes juntament amb una auditoria externa que durà a terme la rendició de comptes.

Es tracta de la cinquena vegada que la Generalitat de Catalunya obre aquest tipus d’instrument  per a les Terres de Ponent, fruit d’una tasca engegada al 2015 per part de les Coordinadores Territorials (Lleida i Girona) amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament (DGCD).

Del teixit associatiu lleidatà, 16 entitats membre de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida han resultat beneficiares de Fons per al seu enfortiment estructural. L’instrument pretén avançar en l’aplicació de l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) i especialment, per l’enfortiment de capacitats del teixit associatiu.

A part del Fons Específic, la Generalitat ha obert altres línies de subvenció per a entitats del tercer sector . A l’apartat convocatòries del a pàgina web de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida trobareu més informació.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard