Reunió de coordinació per a l’ajuda humanitària al Marroc des de Lleida

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida participa en una reunió amb diverses entitats per coordinar l'ajuda solidària al Marroc

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida hem participat en una reunió amb una dotzena d’entitats, la majoria d’elles amb lligams amb la comunitat marroquina de la ciutat. L’objectiu principal d’aquesta trobada ha estat gestionar l’esforç solidari de Lleida en resposta a les necessitats del Marroc. Les diferents entitats recomanem vehicular aquesta ajuda a través de l’administració i d’ONG amb experiència en el lliurament eficient de l’ajuda als destinataris.

Les entitats participants en aquesta important reunió inclouen les associacions Nostàlgia Familiar, Integra Lleida, Atlas, Mediació Intercultural Sanitària, Watani, FOCCS (Fòrum ciutadà per la Cohesió Social), Comunitat Islàmica de Lleida, Magrebeida i Comunitat Islàmica Ibn Hazm. A més, també s’han unit a aquesta iniciativa la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) i el delegat de l’Observatori Internacional de Drets Humans a Catalunya i Aragó.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida fem èmfasi en la importància de canalitzar l’ajuda a través de contribucions econòmiques a organitzacions humanitàries amb presència a la zona. Aquest enfocament s’ha demostrat com la millor manera d’assegurar que els fons arribin directament a les persones necessitades i es converteixin en ajuda real.

“La millor manera d’assegurar-se que els fons arriben al seu destí convertit en ajuda real és vehicular-los a través d’organitzacions que treballen sobre el terreny. No és recomanable iniciar noves campanyes de recollida d’aliments, roba o medicaments, perquè les entitats que ja ho fan estan treballant activament. Actualment, una part significativa de material ja s’ha enviat o està en procés d’enviament. La resta de les necessitats s’hauria de comprar localment per contribuir a l’impacte positiu a la zona afectada i reduir la petjada de carboni al màxim possible”

La informació detallada sobre com contribuir a aquest esforç humanitari es pot trobar al següent enllaç: https://www.coordinadora-ongd-lleida.cat/com-ajudar-terratremol-marroc/

En aquests moments crítics, la solidaritat de la ciutat de Lleida s’ha de fer evident i esdevé un testimoni poderós de l’impacte positiu que pot tenir quan es coordina amb eficàcia. La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida encoratja tothom a unir-se a aquesta iniciativa per ajudar a les víctimes i contribuir a la recuperació del Marroc després dels recents esdeveniments.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard