Alimentacció – Guia didàctica per al professorat de primària

Categoria: Maletes pedagògiques
Temàtica: Sostenibilitat ambiental, Accés a l’alimentació i a l’aigua, Comerç just i consum responsable, Drets humans
Tipus de recurs: Unitat Didàctica
Nivell educatiu: Primer cicle de primària, Segon cicle de primària, Tercer cicle de primària
Formats i mides Guia Didàctica
Idioma català
Entitat Veterinaris Sense Fronteres - Justícia Alimentaria Global Web
Telf. entitat 93 423 70 31
Email entitat info@justiciaalimentaria.org
Temàtica: Sobirania alimentària, justícia

Alimentacció és una iniciativa socioeducativa impulsada per VSF Justícia Alimentària Global finançada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID). Es tracta d’un programa de sensibilització, educació i suport a la comunitat educativa d’ensenyament d’educació primària, destinat a generar consciència crítica i a promoure l’acció davant de les conseqüències socials, econòmiques i ambientals que genera el nostre model alimentari. Així doncs, Alimentacció promou un model alternatiu, basat en els principis de la Sobirania Alimentària amb perspectiva de gènere apostant per un món rural viu, agafant com a eix dinamitzador el centre escolar per implicar al conjunt de la comunitat.

Ens plantegem aquesta Guia Didàctica com un recurs dirigit al professorat d’educació primària. El seu objectiu és fomentar entre l’alumnat el coneixement i la presa de consciència sobre de quina manera la cadena de producció, comercialització, distribució i consum d’aliments a nivell global i local, així com els nostres hàbits de consum, influeixen en el desenvolupament de les nostres comunitats,en la salut i en el medi ambient. Es tracta per tant de participar en l’increment de la consciència social i la participació escolar i ciutadania en el desenvolupament d’un món més sostenible, posant l’accent en el foment de les relacions equitatives entre dones i homes.

Podeu descarregar-la aquí:

GUIA PROFES A5+ CAT libro

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard