Drets Humans al carrer. Contes infantils sobre Drets Humans

Categoria: Publicacions
Temàtica: Drets humans
Nivell educatiu: Infantil, Primer cicle de primària, Segon cicle de primària, Tercer cicle de primària
Formats i mides Conjunt de contes infantils recollits en un llibre d'un total de 209 pàgines
Idioma català
Entitat Institut de Drets Humans de Catalunya
Telf. entitat +34 93 119 03 72 / +34 655 856 163
Email entitat institut@idhc.org
Temàtica: Drets Humans

L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) ha fet realitat aquesta eina per explicar, aprendre i pensar els drets humans a partir de contes que escenifiquen cadascun dels trenta articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. Un recurs per a mares i pares durant les vacances escolars, i també per als centres educatius a les portes d’un nou curs.El llibre, que podeu consultar en PDF, és el resultat final d’un llarg somni que va començar fa dos anys amb un concurs de relats infantils: els nens i nenes de totes les edats i els adults, que mai han deixat de ser nens, van imaginar i escriure un conte a partir de la lectura y la reflexió dels articles de la Declaració Universal.

L’IDHC va rebre més de 120 propostes d’autors molt diferents i amb sensibilitats molts diverses que van crear imatges també molt variades. Escollir els contes guanyadors hauria estat una tasca impossible sense l’inestimable opinió i experiència de Joaquim Carbó; de Núria González, de la Fundació Solidaritat UB; de Montserrat Ramos, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat; de la narradora Numancia Rojas; de Mariana Sarrias, de Huygens Editorial; i de Marga Serra, d’UnescoCat. Es van seleccionar 24 contes per 24 dels articles de la Declaració i per la resta vam comptar amb les aportacions literàries dels escriptors Ruth Ribò i Javier Izcue; els narradors Xavi Demelo i Laura Jardí; i els especialistes en educació Ana Maria Rodino i Vernor Muñoz, relator especial de les Nacions Unides sobre el dret a l’educació. Sense ells no haurien complert el nostre somni.

Finalment, ja tenim la publicació, que ens ha de servir per explicar els drets humans a les nostres joves generacions. Són elles les que, el dia de demà, faran dels drets humans l’eix vertebrador de les societats nacionals i de la societat internacional: en definitiva, que faran realitat el somni de viure en un món millor.

Els contes també es van treballar i adaptar a la narració oral al llarg d’un curs de formació en drets humans al que van participar deu contacontes. En les seves actuacions donen vida als relats d’aquest llibre, difonent la cultura dels drets humans.

Aquest llibre és fruit de la col·laboració, el suport i l’ajut de moltes persones que, de forma desinteressada, han compartit el somni de l’IDHC i han aportat la seva il·lusió a aquest projecte, que ha estat finançat per la Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Obrim la porta dels somnis i deixem que els contes sobre la Declaració Universal dels Drets Humans ens facin de guia per imaginar un món millor….

drets humans al carrer

Text extret i resumit del web de l’IDHC

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard