Exposició virtual 29 Miradas

Categoria: Exposicions
Temàtica: Igualtat de gènere, Drets humans
Tipus de recurs: Exposició
Nivell educatiu: Segon cicle de secundària, Batxillerat, Persones adultes
Formats i mides pàgina web, exposició virtual
Idioma Castellà
Entitat 29 miradas
Email entitat 29miradas@gmail.com
Temàtica: vulneracions dels drets de les dones a Afganistan

El punt de partida del moviment dirigit i coordinat des de F8 Tours / f8 Estudio, que té la seva seu en la localitat navarra de Tudela, sorgeix amb la tornada dels talibans al poder a Afganistán, l’agost de 2021-

La por a que es repetissin al pais totes les restriccions que els integristes van imposar en la seva primera etapa (1996-2001), va impulsar a l’Associació Revolucionaria de Dones d’Afganistan (RAWA) a llençar una advertència per les xarxes sobre la forma d’exercir el poder dels talibans, de la qual tota la premsa internacional es va fer eco. Un conjunt de prohibicions que humilien a les dones només pel fet de ser-ho.

Des de llavors, desgraciadament la situació de les dones i nenes a l’Afganistan empitjora cada dia, essent excluides de la vida política, de l’educació, del seu dret a treballar i la seva llibertat; es limiten els seus moviments i la manera de vestir i son perseguides i torturades totes aquelles que s’atreveixen a aixecar la veu contra el règim fundamentalista.

Per això, a través d’un projecte amb marcat component artístic, es vol donar visibilitat a la situació de les dones a l’Afganistan, com una protesta contra l’abolició dels drets més fonamentals.

Així, una trentena de professionals de la fotografia i una altra d’autors i autores han compartit l’objectiu de fer soroll a través de la mirada, cridar l’atenció per a què s’actui davant el que està passant en un pais al límit del col·lapse econòmic i sanitari, on la gent mor de gana i són capaços de vendre a les seves filles per unes monedes.

L’exposició virtual compta amb diferents “sales” amb l’obra dels diferents artistes i autors: https://29miradas.com/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard