La volta al món en 80 catàstrofes

Categoria: Publicacions
Temàtica: Drets humans
Tipus de recurs: Publicació
Formats i mides pdf descarregable
Idioma Castellà
Durada 101 pàgines
Entitat Left Hand Rotation
Email entitat hand@lefthandrotation.com
Temàtica: memòria històrica

DESCÀRREGA: 80_catastrofes

Aquesta publicació del col·lectiu Left Hand Rotation recull un modest catàleg de monuments conmemoratius erigits a tot el mon en homenatge a la memòria de morts col·lectives, ja siguin víctimes de crims a la humanitat o provocades per catàstrofes naturals o accidents.

Aquesta guia no és una crítica o análisi de la qualitat artística o estètica dels monuments catalogats, sinó un anàlisi de la ideologia i els valors funcionals dels monuments, i una reflexió de si aquesta funció evidencia no només el selectiu homenatge a la memòria, sino també a la pràctica de l’oblit, que classifica la tragèdia segons la qualitat de les seves víctimes, o evita deliberadament la revisió històrica de les atrocitats d’Occident.

La tendència a la desigualtat i a la repressió, latent en tota relació de poder, es reflexa en les mateixes categories amb què el llenguatge classifica el desastre: epidèmia, accident, hecatombe, aniquilació… la cosa es complica quan darrere del seu significat hi ha una responsabilitat humana indubtable: atemptat, matança, massacre, genocidi, feminicidi, guerra… l’elecció d’una o altra a l’hora de descriure la mort col·lectiva revel·la una posició política, i prova d’això són els debats encesos que disputen la narració de la història. Com d ‘específic era l’objectiu de la violència? Com d’específiques les víctimes?

 

 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard