La Xocolata, Dolça i Amarga

Categoria: Jocs i dinàmiques
Temàtica: Sostenibilitat ambiental, Comerç just i consum responsable
Tipus de recurs: Jocs i dinàmiques
Nivell educatiu: Segon cicle de primària, Tercer cicle de primària, Primer cicle de secundària
Formats i mides Dinàmica d'una hora de durada per a un "grup classe"
Idioma català
Durada 1 hora
Entitat Coordinadora d'ONG solidàries de Girona
Telf. entitat 973268278
Email entitat sensibilitzacio@coordinadora-ongd-lleida.cat

La Xocolata, dolça i amarga és una dinàmica de grup que té per objectiu donar a conèixer a través d’un joc, quin és el procés de producció de la Xocolata que ens agrada tant, a més, també coneixerem la remuneració econòmica que reben cadascun dels actors protagonistes en la producció de la xocolata i discutirem si és just o no.
L’activitat té tres parts diferenciades.
En primer lloc, els i les participants coneixerem els diferents esglaons de la producció (des dels pagesos/es fins a les cadenes de distribució) i les tasques que corresponen a cada esglaó.
En segon lloc, els i les alumnes hauran de decidir la remuneració més justa per a cadascun dels esglaons de producció. I ho compararem amb la distribució real del comerç convencional.
Finalment s’encetarà un debat sobre qui i perquè surt beneficiat del model de mercat convencional.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard