Pau: una molt breu introducció

Categoria: Publicacions
Temàtica: Pau i no-violència
Tipus de recurs: Publicació
Nivell educatiu: Persones adultes
Formats i mides llibre digital descarregable
Durada 73 pàgines
Entitat ICIP
Telf. entitat 93 554 42 70
Email entitat icip@icip.cat
Temàtica: Cultura de la pau

DESCÀRREGA: pau. Una breu introducció

Richmond, Oliver P. Pau. Una molt breu introducció. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2017.

Sovint es pensa que la guerra és l’estat natural de la humanitat i que la pau és quelcom de fràgil i fugaç. Aquest llibre qüestiona aquest punt de vista. En les seves diverses formes, la pau ha estat l’experiència més habitual per a la humanitat, tal com indiquen els registres arqueològics, etnogràfics i històrics.

Aquesta obra exposa la història de l’evolució de la pau, tant en la teoria com en la pràctica, des de la perspectiva del Nord global. L’Occident ha encapçalat el desenvolupament del que avui es coneix com “pau liberal”, en la qual s’ha basat l’arquitectura internacional posterior a la Segona Guerra Mundial i a la Guerra Freda, i des de principis del segle XXI s’ha imposat gradualment una pau neoliberal.

En el debat sobre la pau, però, augmenta la presència de veus crítiques o no occidentals que s’esforcen per cercar alternatives millors, potser híbrides, en un món cada vegada més postcolonial i postliberal.

Sobre l’autor

Oliver Richmond és doctor en Relacions internacionals i professor del Department of Politics de la Universitat de Manchester. Va ser fundador del Center for Peace and Conflict Studies i director d’aquest entre els anys 2005 i 2012. La seva àrea de coneixement és la teoria de la pau i el conflicte i les seves vinculacions amb la teoria de les relacions internacionals. Ha desenvolupat activitats de recerca tant en l’ àmbit acadèmic com en destacades institucions compromeses en la construcció de la pau.

Autor de nombroses publicacions, entre els seus darrers llibres hi ha: Peace Formation and Political Order (2016), Failed Statebuilding and Peace Formation (2014) i A Post-Liberal Peace (2011).

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard