S’aprova la moció en defensa de la vida humana i del planeta: Aturem les guerres!

El Ple de l'Ajuntament de Lleida aprova la moció presentada per la plataforma Aturem les guerres i la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida, redactada en col·laboració amb el Consell d'Infants i Joves de Lleida.

El plenari de l’Ajuntament de Lleida del 28 d’abril de 2023, ha aprovat amb 20 vots a favor i 6 abstencions la moció de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, juntament amb la plataforma Aturem les guerres en suport a la campanya “Aturem les guerres”, una iniciativa ciutadana que ha sorgit a diferents punts de Catalunya per promoure la No violència i la Cultura de la Pau.

La moció ha estat presentada i aprovada en diferents ajuntaments catalans, però en el cas de Lleida, s’ha modificat amb aportacions del Consell d’Infants i Joves, que han ajudat a exposar els motius perquè les guerres i la indústria militar representen una amenaça per als drets de la infància i el dret a l’educació, i han contribuit a la redacció d’acords i peticions concretes al ple, per a que el consistori treballi activament en la promoció de la Cultura de la Pau.

El document acorda promoure el desarmament i la reducció de la despesa militar i augmentar els pressupostos destinats a Ajuda Oficial al Desenvolupament i Ajuda Humanitària, amb accions específiques per promoure el dret a la ciutadania a l’objecció fiscal a la despesa militar i un sistema de “seguretat humana” orientat a protegir la vida i els drets humans.

La moció fa referència expressa a la guerra a Ucraïna, demanant acollir i donar suport a les persones que exerceixen el seu dret a l’objecció de consciència i deserció, així com donar suport a aquelles iniciatives diplomàtiques que portin a un alto el foc immediat, però també fa referència a altres conflictes armats i a la carrera armamentística que està tenint lloc a Europa.

Perquè la Pau és molt més que l’absència de guerres. La Pau implica la fi de totes les violències i les formes d’opressió, i per tal d’assolir-la s’ha de garantir l’accés i exercici dels Drets Humans.

Podeu consultar la MOCIÓ EN DEFENSA DE LA VIDA HUMANA I DEL PLANETA, ATUREM LES GUERRES

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard