Un any més l’Estat destina més de 30.000 milions d’euros a despesa militar i de control social

El Grup Antimilitarista Tortuga publica un informe amb l'estimació de la despesa militar de l'Estat el 2020 i el resultat quatriplica el pressupostat pel ministeri de defensa.

Ja ha començat la campanya de la declaració de la renda i un any més diferents persones, col·lectius antimilitaristes i moviments socials volem que quedi clar a l’Estat que no volem col·laborar amb els nostres impostos ni amb la guerra, ni amb la repressió política, ni amb el control que exerceix sobretot contra la part menys poderosa de la població.

Per aquest motiu, des de grups antimilitaristes s’intenta fer una estimació aproximada, a la baixa, d’aquestes despeses cada any, perquè la població pugui saber fins a quin punt l’administració utilitza els impostos en aquestes penoses realitats: armament, guerres, control social, repressió.

Es difícil dir quina quantitat exacta destina l’Estat espanyol (incloient les autonomies) per dur a terme aquestes polítiques nefastes. No és possible, ja que amaga tan bé com pot aquestes vergonyoses partides. El que sí es pot fer és una estimació a la baixa d’aquestes despeses, com ha fet el Grup Antimilitarista Tortuga en aquest informe:

El resultat (32.389,44 millones de euros) multiplica quasi per quatre el pressupost del ministeri de defensa. Podem assegurar, per tant, que l’Estat espanyol, el 2020, va destinar 686,13 euros, com a mínim per cada habitant en despesa militar i de control social.

Des de 2018 poc han variat aquestes quantitats, ja que l’estat ha prorrogat els seus pressupostos. Les diferències procedeixen d’algunes comunitats autònomes, les despeses de les quals en control social tampoc són fàcilment identificables.

Aviat, fent Objecció Fiscal a la Despesa Militar quan ens toqui fer la renda, podrem ajustar els comptes.

Publicat a Grup Antimilitarista Tortuga

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard