Una Guia per evitar els talls de subministrament energètic per impagament

Aliança contra la Pobresa Energètica han elaborat una guia per a persones en situació de vulnerabilitat per evitar el tall de subministraments per impagament mentre duri l'estat d'alarma

Si et trobes en situació de vulnerabilitat, has de saber que la teva companyia d’aigua, llum o gas no et pot tallar el subministrament per raó d’impagament d’alguna factura mentre duri l’estat d’alarma. El Govern va aprovar el mes de desembre passat el Reial decret llei 37/2020, que inclou la garantia de subministrament d’aigua i energia a consumidors vulnerables.

Quins requisits he de complir per a estar protegida contra el tall? Fins quan dura aquesta protecció? Què he de fer per a evitar el tall davant la meva companyia de la llum si tinc un impagament? Què passa si no sóc la titular del contracte de subministrament (ho és l’amo o l’anterior inquilí, per exemple)? resolem totes aquestes preguntes i més per a fer valdre el teu dret als serveis bàsics.

Hem preparat una Guia APE amb les preguntes més habituals sobre aquesta mesura així com un Document Útil per a sol·licitar l’informe a Serveis Socials per a evitar el tall de subministrament.

Podeu descarregar la Guia aquí:

Més informació a la web d’ Aliança contra la pobresa energètica

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard