Una moció per dir NO a les guerres

Membres d'Aturem les Guerres presentant la moció al Consell de Joves d'instituts de Lleida.
La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida i la Plataforma Aturem les guerres, amb la participació del Consell d'Infants i Joves, presentaran una moció per la Cultura de la Pau al ple de l'Ajuntament de Lleida.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, juntament amb la Plataforma Aturem les Guerres presentaran una moció al ple de l’Ajuntament de Lleida del mes d’abril en suport a la campanya “Aturem les guerres”, una iniciativa ciutadana que ha sorgit a diferents punts de Catalunya per promoure la No violència i la Cultura de la Pau, amb accions com les concentracions setmanals o diàries de cada població, activitats educatives i altres.

El document acorda promoure el desarmament i la reducció de la despesa militar i augmentar els pressupostos destinats a Ajuda Oficial al Desenvolupament i Ajuda Humanitària, amb accions específiques per promoure el dret a la ciutadania a l’objecció fiscal a la despesa militar i un sistema de “seguretat humana” orientat a protegir la vida i els drets humans.

La moció fa referència expressa a la guerra a Ucraïna, demanant acollir i donar suport a les persones que exerceixen el seu dret a l’objecció de consciència i deserció, així com donar suport a aquelles iniciatives diplomàtiques que portin a un alto el foc immediat, però també fa referència a altres conflictes armats i a la carrera armamentística que està tenint lloc a Europa.

Aquesta moció ja s’ha presentat amb èxit a altres Ajuntaments, essent presentada per diferents seccions territorials de la plataforma Aturem les guerres, juntament amb entitats de l’àmbit de la Pau i els drets Humans. La Moció d’Aturem les guerres ha estat aprovada amb unanimitat als plens dels Ajuntaments de Banyoles, Terrassa, Rubí i Girona.

A Lleida, s’ha vinculat la temàtica de la Moció amb la proposta educativa de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida per al Dia Escolar de la No Violència i la Pau, i la Plataforma Aturem les Guerres han demanat col·laboració a l’alumnat dels instituts i escoles de Lleida per tal d’afegir un punt a la moció que fes referència a l’impacte de les guerres i l’armamentisme en el Dret a l’Educació i els Drets de la Infància.

Així, membres de la Plataforma Aturem les Guerres han assistit a les reunions del Consell d’Infants i el Consell de Joves del plenari d’Infants i Adolescents de Lleida per explicar-los què és una moció i com poden col·laborar en la redacció d’aquesta, debatent a classe i aportant idees sobre la importància de la cultura de la pau en l’educació i per reivindicar una infància lliure de violències. Els Consells d’Infants i Joves han fet aportacions a la moció exposant els seus arguments pel desarmament i demanant que el plenari de l’Ajuntamet i la ciutat de Lleida es posicionin per la pau i contra les guerres.

Perquè la Pau és molt més que l’absència de guerres. La Pau implica la fi de totes les violències i les formes d’opressió, i per tal d’assolir-la s’ha de garantir l’accés i exercici dels Drets Humans.

Podeu consultar la MOCIÓ EN DEFENSA DE LA VIDA HUMANA I DEL PLANETA, ATUREM LES GUERRES

aquí:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard