El projecte Vacances en Pau cerca famílies d’acollida per a infants sahrauís

El projecte Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisario i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra. La iniciativa consisteix en l’acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies residents al nostre país, durant els mesos d’estiu.

Els infants sahrauís viuen durant el curs escolar amb les seves famílies als campaments de refugiats en les proximitats de la ciutat algeriana de Tindouf, en una de les zones més inhòspites del desert del Sàhara. Les condicions de vida són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i molt baixes durant les nits d’hivern; amb manca d’aigua corrent i llum elèctrica. A tot això s’ha de sumar la manca d’alimentació creixent, de medicaments, de vestit… i, en definitiva, dels productes més bàsics. Un dels sectors més afectats per aquestes difícils condicions de vida són els infants que en moltes ocasions no tenen cobertes les necessitats més bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.

Aquest projecte, on famílies catalanes acollen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén oferir a aquests infants la possibilitat de veure i gaudir de moltes coses que allà d’on venen, només coneixen en els llibres escolars (els rius, les muntanyes, el mar, etc.), així com de la possibilitat de conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la qual, els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Durant la seva estada aquí, se’ls fan revisions mèdiques i anàlisis nutricionals. A més, la convivència amb la família d’acollida i el seu entorn permet educar per la transformació social la població de les condicions que està patint el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys.

Les famílies interessades a acollir nens i nenes sahrauís us podeu posar en contacte amb les dues entitats locals de referència:

Sàhara Ponent (Segrià)

Contacte: +34 688 96 20 13

Correu electrònic: vplleida@saharaponent.com

Més informació: https://saharaponent.com/

Lleida pels Refugiats (Pla d’Urgell i Garrigues)

Contacte: +34 683 34 61 76

Més informació: https://lleidapelsrefugiats.com/

Associació Melpha (Solsonès, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Urgell i Alt Urgell)

Correu electrònic: associaciomelhfa@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/associaciomelhfa/?hl=es

Facebook: https://www.facebook.com/melhfaassociacio

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard